سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سینه خردمند صندوق راز اوست و گشاده‏رویى دام دوستى و بردبارى گور زشتیهاست . [ یا که فرمود : ] آشتى کردن ، نهان جاى زشتیهاست و آن که از خود خشنود بود ناخشنودان او بسیار شود . [نهج البلاغه]
امروز: شنبه 103 اردیبهشت 15

کلمه الله هی العلیا

نویسنده :محمد(صادق) نجفی


چندی است که رسانه های غربی از کمپانی های فیلم سازی گرفته تا نشریات در موجی جدید به توهین، استهزاء وتخریب مقدسات دینی مسلمانان و در راس آنان تخریب و توهین نسبت به شخصیت حضرت محمد مصطفی(صلی الله علیه و آله)  مشغول اند.


عملکرد اخیر رسانه های غربی در توهین به دین مبین اسلام نشانه ای از شدت عجز و درماندگی این حوزه تمدنی در مواجهه با اسلام است.
 گسترش روز افزون اسلام در سراسر جهان از اروپا تا امریکا از آفریقا تا شرق دور که نشات گرفته از گفتمان معنوی، عدالت محور و منطقی بر آمده از وحی دین مبین اسلام است ، در عصر جدید جان های تشنه معنویت را در سراسر  جهان سیرآب می نماید.از یک سو و از سوی دیگر تفکرات مادیگرایانه بشر محور و خود بنیاد غرب مدرن که یک سره همه ارزشهای اخلاقی و انسانی را زیر پا نهاده و کرامت انسانی را لگد مال کرده فاقد توانایی در پاسخ گویی به نیازهای معنوی بشر است ، سبب گشته که غرب مدرن از رویارویی مستدل و منطقی با اسلام گریزان باشد و برای جبران این خلاء به روش های غیر اخلاقی و ناپسندی همچون تخریب ، استهزاء و تمسخر روی آورد و در روندی برنامه ریزی شده با استفاده از ابزارهای رسانه ای به جنگ روانی علیه اسلام دست بزند.


نکته ای که باید مورد توجه قرار گیرد این که شاید  در برداشت اول این دسته از سخنان و  روش ها، نو و جدید به نظر آید اما با تعمق و تامل بیشتر و پرسه ای مختصر در تاریخ به این نتیجه می رسیم که نه تنها این سخنان و روش ها جدید نیستند بلکه سابقه تاریخی شان به صدر اسلام برمی گردد . زمانی که با ظهور اسلام و بیداری ایجاد شده در توده مردم  در جزیره العرب منافع سردمداران عرب جاهلی به خطر افتاد. در چنین شرایطی بود که عرب جاهلی که از منطق و استدلال بویی نبرده بود برای منحرف کردن توده مردم شروع به استهزاء ، تمسخر و دادن نسبت های ناروا به محمد امین(صلی الله علیه و آله) که اکنون پیام آور وحی بود نمودند.


مسئله ای که باعث شگفتی است هماهنگی و هم صدایی بی نظیر برخی به اصطلاح روشنفکران داخلی با رسانه های غربی در این موج تخریب است. تخریبی که همان گونه که ذکر شد در غالب ادبیات جدید و جذاب به تکرار حرف های عرب جاهلی می پردازد. به نظر شما آیا این هماهنگی و هم صدایی اتفاقی است؟
در پایان با ذکر جمله ای از امام خمینی(ره) این نوشتار را به پایان می برم. ایشان در مورد کسروی می فرمایند:
پیغمبری را پایین آورده بود تا حد خودش، نمی توانست برسد به بالا، آن را آورده بود پایین.

 


 نوشته شده توسط محمد صادق نجفی در شنبه 86/12/18 و ساعت 6:0 عصر | نظرات دیگران()

مدینه شهر پیغمبر - مدینه النبی - 28 صفر سالروز رحلت نبی مکرم اسلام حضرت محمد صلی علیه و اله و سلم تسلیت باد

با سلام و عرض تسلیت به مناسبت ایام شهادت حضرت ختمی مرتبت  پیامبر نور و رحمت محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله و سلم) فایل پیاده شده تعدادی از سخنرانی های استاد رحیم پور ازغدی به صورت پی دی افpdf را جهت استفاده دوستان در وبلاگ قرار دادم.

استاد حسن رحیم پور ازغدی - پیامبر اسلام - حضرت محمد ص

پیامبری و خاتمیت

بشریت وامدار محمد(صلی الله علیه و آله و سلم)

محمد(صلی الله علیه و آله و سلم)، آخرین آذرخش آزادی بخش یک، قسمت اول

محمد(صلی الله علیه و آله و سلم)، آخرین آذرخش آزادی بخش یک، قسمت دوم

محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) پیامبری برای همیشه

پیامبری و دولتمردی

محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) عدل، عقل و حقوق بشر

التماس دعا


 نوشته شده توسط محمد صادق نجفی در پنج شنبه 86/12/16 و ساعت 6:0 عصر | نظرات دیگران()

نظام سرمایه داری آثار و پیامدها

تهیه و تنظیم : محمد  نجفی

نظام سرمایه داری نظامی است که بر پایه تفکرات بشر عصر مدرن بنا شده است.
مفهوم سرمایه را نباید با مفهوم ثروت یکسان فرض کرد چرا که تفکرات بشر مدرن به سرمایه معنای دیگری بخشیده است و موجب آن شده که معنای سرمایه داری با معنای ثروت اندوزی در اعصار گذشته تفاوت فاحشی داشته باشد ؛ چرا که همان گونه که ذکر شد این نظام بر پایه تفکرات مادیگرایانه بشر مدرن بنا شده است.


درنظام سرمایه داری (که به علت حاکمیت مطلق گرایانه سرمایه آن را نظام سرمایه سالار نامیده اند.)هدف غایی تحصیل سود حداکثری است و تمام مسائل دیگر بر محور این مسئله معنا پیدا می کند. این بینش که متاسفانه  در بخش عمده ای از جهان امروز حاکم شده به دنبال خود آثار و پیامدهایی را به دنبال آورده است که می توان علت تمامی آن ها را در جدایی این نظام با اخلاقُ ،معنویت و عدالت دانست. در نگاهی اجمالی به شرح عوارض و آثار منفی و مخرب نظام سرمایه داری می‌پردازیم.

?- نگاه ابزاری به انسان:
 این نوع نگاه به انسان که در نتیجه حاکمیت اصل تحصیل سود حداکثری به وجود آمده سرمنشاء بسیاری از ناهنجاری های دیگر جوامع مدرن امروزی و مقلدانشان در کشورهای در حال توسعه می باشد.
نگاهی که در آن به انسان نه از بعد انسانی بلکه به عنوان ابزار کار نگریسته می شود و کرامت و ارزش انسان درآن به کلی پایمال میگردد.
ارزش انسانها در چنین حکومت هایی به انسانیت و مکارم اخلاقی و فضائلشان نیست بلکه ارزش انسان در سودی خلاصه می شود که طرف مقابل از برقراری رابطه با دیگری عایدش میشود.
در سایه چنین نگرشی است که کرامت انسانی از بین رفته و تمامی فضائل اخلاقی بی ارزش می‌شوند. و به عنوان مثال در نگاه سرمایه داری و مدیران کمپانی‌ها، از زن به عنوان یک کالا و برده جنسی استفاده می شود و شخصیت والا و لطافت روح زن در حد کالایی پست و دم دستی پایین آورده میشود وبه زن نه به عنوان یک انسان دارای شخصت و کرامت انسانی بلکه به دید سوژه ای جذاب نگریسته می شود که با استفاده از عکسهای عریان و بعد جنسی زن در تبلیغ کالاها فروش افزایش یابد و سود بیشتر را نصیب صاحبان سرمایه نماید!
و در اقدامی زشت تر از زن به عنوان کالایی برای تجارت استفاده می‌شود. چرا که از این رهگذر سود سرشاری را عاید تجار این کالا! می نماید ؛ و آیا رواست ارزش زن به عنوان یک انسان تا چنین حدی پایین بیاید؟ و آیا این نوع برخورد با زنان یک نوع برده داری مدرن از طرف غرب محسوب نمی‌گردد؟
قابل ذکر است که بر طبق آمار امروزه تجارت زنان و دختران به عنوان یکی از پر سودترین تجارت ها در سراسر دنیا مطرح است.

?- تجاوز به حریم طبیعت:
از دیگر نتایج خطرناکی که سیطره سرمایه سالاری به دنبال دارد مسئله تجاوز به حریم طبیعت است.
گسترش آلودگی های زیست محیطی ، همه بخش های طبیعت را متوجه خود ساخته است.آلودگی آبها در سراسر جهان، آلودگی زمین ، آلودگی هوا ، افزایش روز افزودن گازهای گل خانه ای ونیز آلودگی صوتی از جمله مواردی است که در اثر توسعه صنایع   و افزایش مصرف بی رویه در سطح جهانی طبیعت و حیات را سخت محصور خود ساخته است.

طبیعت در اسارت آلودگی -


اقیانوس‌ها در نگاه بشر امروز به مثابه سطل‌های زباله غول پیکری هستند که همه روزه مقادیر عظیمی زباله در آن ها تخلیه میشود گرچه اقیانوس های در چنین روندی مقداری از این موارد را درون خود تجزیه می‌نمایند ولی بی شک مقدار ورودی این مواد بر مقدار تجزیه شده برتری چشم گیری دارد و دیگراینکه بسیار از این زباله ها یا تجزیه ناپذیرند و یا دیر تجزیه پذیرند و این موجب بر هم خوردن اکوسیستم در دریا ها می گردد که نتایجی مانند مرگ دسته جمعی آب زیان اختلال در زاد و ولد موجودات مرتبط با دریا و صد ها دست از این مسائل را در پی دارد.
آلودگی زمین جلوه دیگری از تجاوز بشر به حریم طبیعت است.از جمله این موارد میتوان به استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی ، علف کش ها و انباشت هزاران تن زباله در روز اشاره کرد.
آلودگی هوا نمود دیگری از اسارت طبیعت در آلودگی است. هوا به خودی خود هیچ گونه ضرری را متوجه انسان نمیکند. لکن امروز هوا حاوی خطرناکی مانند دی اکسید سولفور حاصل از سوختن نفت، ذرات سرب ناشی از سوختن بنزین در خودروها، ذرات کربن حاصل از ترمز وسایل نقلیه و ... میباشد که موجب آلودگی هوا این نیاز اولیه بشر شده است.
در کنار این آلودگی‌ها می‌توان به آلودگی امواج مخرب در اثر استفاده بی رویه از دستگاه‌های الکتریکی و الکترونیکی و همچنین آلودگی بصری اشاره کرد، که شرح آن در این نوشته نمی‌گنجد.

?- داد وستدهای کثیف:
انگیزه کسب سود حداکثری و اصالت این هدف باعث می شود که بشر معتقد به آن برای نیل به این هدف از هر کالا ، ابزار و وسیله‌ای سود جوید(.نکته قابل توجه این که این‌گونه دادوستدها در راس تجارت‌های پرسود دنیا قرار دارد.) که از این طیف میتوان به قاچاق مواد مخدرو اسلحه، قاچاق زنان و کودکان ، تولید  ابزار شکنجه، فیلم‌های گسترش دهنده خشونت و ...اشاره کرد که گرچه به بهای از میان رفتن همه ارزش‌های انسانی ، تزلزل بنیاد خانواده و فساد و مضمحل کردن جوامع و کشت و کشتار انسان ها  تمام می‌شود و لکن از آن رو که سود هنگفتی را برای صاحبان آن در پی دارد در نظام‌های سرمایه‌سالار قابل توجیه بلکه واجب انگاشته می‌شود.
به عنوان نمونه به بحث درمورد یکی از این دادوستد ها می‌پردازیم.
نظام سرمایه داری استعماری جهت رونق کارخانه‌های بزرگ تسلیحاتی و حفظ منافع  مادی خود و از طرفی به منظور تسلط خود بر کشورهای دیگر جلوگیری از رشد و توسعه آن‌ها و به منظور سرکوبی و ارعاب حرکت‌های مردمی علیه استعمار ، تجارت شیطانی اسلحه و ابزار شکنجه را در صدر تولیدات و صادرات خود قرار داده‌ و با کنار گذاشتن همه اصول اخلاقی و انسانی بازار فورش و رقابت در خرید تسلیحات کشتار جمعی را در جهان گسترش داده است. به طوریکه امروز به اصطلاح متمدین‌ترین و پیشرفته‌ترین جوامع غربی سازنده و فروشنده مخرب ترین سلاح‌های جهان‌اند. کشورهای بزرگ که نظام سرمایه‌داری در آن‌ها حاکم است و بزرگترین تولید کنندگان اسلحه ‌های مرگ افزا هستند به هیچ وجه در صدد کاهش و کنترل این صنعت جهان‌سوز نیستند.

?- اختلاف طبقاتی:
آمار و اطلاعات حاصل از کشورهای پیشرفته که سیستم‌های سرمایه سالار بر اقتصادشان حکم‌فرماست به وضوح بیانگر توزیع نابرابر ثروت در این گونه جوامع است. البته این غیر از اختلاف طبیعی و معقول که به عنوان مثال بین دستمزد یک کارگر ساده و یک مهندس وجود دارد  ، اما اختلاف و شکاف مذکور حاصل از نظام سرمایه‌داری بیش از این حد طبیعی است.بنابراین نمی‌توان تنها استعدادها و قابلیت‌های فردی را عامل دستیابی به ثروت هنگفتی دانست که موجب، ایجاد اختلاف طبقاتی در جوامع سرمایه سالار مدرن گشته است. مسئله اخلاق و عدالت و توزیع ثروت دراین جوامع فاقد ارزش ذاتی است و تنها آن هنگام مورد نظر قرار می گیرد که سود حداکثری سرمایه سالاران به بهترین وجه تامین شده باشد ویا بر اثر  اعتصاب قشر تهی دست و در نتیجه توقف چرخه تولید تنها امر مقدس این جوامع یعنی سودجوئی حداکثری به مخاطره افتد؛
 در چنین شرایطی است که از سرریز سرمایه‌ی سرمایه داران سهمی هم برای اقشار مستضعف جامعه در نظر گرفته می‌شود.

استعمار فرا نو - ظلم و ستم - استعمار _ آفریقا _ امپریالیسم - کاپیتالیسم - نظام سرمایه سالار - سود جویی حداکثری

? – استعمار ملل دیگر:
استعمار ، رژیم سیاسی و اقتصادی است که در یک سرزمین یا کشور، از طرف یک (یا چند) دولت خارجی، برقرار می شود و از این رهگذر، دولت (یا دولت های) خارجی، نظامی را در آن سرزمین مستقر می سازند که بدون رضایت مردم از خارج بر آنان تحمیل شده و هدف اصلی آن تامین منافع خارجیان و عمال آنان است.
تمدن سرمایه سالار غرب در طول حیاتش به منظور حفظ بقاء و توسعه خود به روش ها و ابزارهای گوناگونی متوسل شده است. زمانی که غرب با بحران فضای حیاتی و کمبود منابع روبه رو شد به دنبال رفع این نقیصه به اشغال و استعمار قاره آفریقا و آسیا پرداخت.وجدان‌های بیدار و آگاه در دنیای امروز هنوز شنوای ضجه ها دردناک و ناله‌های غمبار سیاه پوستان آفریقا در زیر صدمات وارده توسط استعمارگران پلید اروپایی هستند. . هنوز زمان زیادی نمی گذزد از آن هنگام که سفید‌پوستان متمدن به مدنیت وحشی‌گونه غربی سیاهی را از روی تمام ظالمان تاریخ زدودند. و به سرکوب و به سرکوب و کشتار وسیع سرخ‌پوستان بومی قاره آمریکا پرداختند این‌ها مشت کوچکی است از خروار جنایاتی است که غرب مدرن با تکیه به نظام سرمایه داری و لیبرالیسم در چند قرن اخیر به آن دست آلوده است و قابل توجه این که جریان سرمایه داری غرب در این عصر با ایده‌ها و روش‌های جدید و پیچیده با ظاهری زیبا و فریبنده با همان اهداف گذشته که همانا دستیابی به منابع مادی و معنوی ملل دیگر به انگیزه تولید و تحصیل سود بیشتر است به غارت منابع ملل دیگر در ابعادی وسیع‌تر مشغول به کار است با این تفاوت که استعمار در این عصر چهره عوض کرده و با پنهان شدن در لوای شعار های فریبنده ای مانند دموکراسی ، حقوق بشر ، مبارزه با خشونت و ... همچون گرگی در لباس میش در ابعادی وسیع تر به غارت و جنایات پیشین خود مشغول است.

آنچه در این مقاله کوتاه از نظر خوانندگان گذشت بخش بسیار مختصری از آثار سوء و مخرب نظام سرمایه‌داری مبتنی بر تفکرات به اصطلاح مدرن و لیبرالیستی است.آن‌چه که شناختن آن برای ما مهم‌تر است این است که چه اندیشه و ایدئولوژی مینای این انحرافات بزرگ تاریخ امروز بشر گشته است؟

منابع:

کتاب سرمایه سالاری   نویسنده: شهریار زرشناس ، کتاب صبح
کتاب توسعه   نویسنده: شهریار زرشناس ،کتاب صبح
کتاب چالش فقر و غنا در کشورهای سرمایه داری نویسنده: ناصر جهانیان ، کانون اندیشه جوان
کتاب تجارت شیطانی   نویسنده : ایرج تبریزی    کیهان
مقاله طبیعت در اسارت آلودگی نویسنده: ماهنامه سیاحت غرب شماره 26
مقاله عملکرد استعمار در ایران و جهان  نویسنده: محمد امیر شیخ نوری ، خبرگزاری فارس

انعکاس این مطلب در سایر رسانه ها:


 نوشته شده توسط محمد صادق نجفی در دوشنبه 86/12/6 و ساعت 6:0 عصر | نظرات دیگران()

با عرض پوزش به خاطر این که دیر به روز شدم. یکی نیست بگه بچه نه اینکه حالا تمام کاربرای اینترنت تو دنیا منتظر بودن تو به روز شی و از بس اف پنج رو زده بودن انگشتشون از کار افتاده بود.

مطلب زیر رو تازه پیدا کردم به نظرم خیلی جالبه به خاطر همین گذاشتم توی تارنوشتم(میبینید چقدر فارسی رو پاس می‌درام بجای وبلاگ می‌گم تارنوشت) تا دوستانی که تا حالا ندیدن و نخوندن بخونن.

موفق باشید - یا علی

تکمله:

دوست عزیزی پیامی گذاشته مبنی بر اینکه این نامه جعلی و از چارلی چاپلین نیست و توصیه نموده که:"این نوع اخلاقیات پوسیده که شما دوست دارید از قول چاپلین مادر مرده به خورد خلق الله بدهید هم مانند این نامه سال هاست که زه زده است."

خدمت دوست عزیزم عرض کنم که اولا بنا به بحث با شما را ندارم ولی تنها از باب اینکه توهم کسی رو نگیره که فکر کنه هنوز با این حرف‌ها می تونن به اغفال و فریب مردم دست بزنند و پاسخی برای این حرف‌ها وجود نداره به شما عرض میکنم که به فرض جعلی بودن این نامه مگر بحث و مسئله پوشش مسئله ایست که با این نامه چارلی چاپلین ایجاد شده باشه که حالا بخواهد به فرض جعلی بودن اون از اعتبار بیفتد ، به اطلاع عزیزمون برسونم که برادر گرامی مسئله حجاب  و پوشش مسئله است که باعث ایجاد مصونیت در برابر نگاه های پوسیده و فرسوده به ظاهر مترقی و مدرن افراد به ظاهر روشن ... و ... می‌گردد و بعکس افکار نخ‌نما به ظاهر جدید تاریک‌فکرانه این جریانات ، حجاب نه تنها موجب ایجاد محدودیت برای زنان نمی‌گردد بلکه زمینه ساز حضور موثر زن در اجتماع می‌گردد. و موجب می‌گردد که همانند جوامع غربی به زن مانند یک برده ، کالای جنسی  و وسیله ای برای تبلیغات نگریسته نشود و بعد انسانی زن مورد توجه قرار گیرد نه بعد جنسی او.

ضمنا ما قصد خوراندن چیزی به خلق الله را نداریم اگر شما دارید به خودتان مربوط است. به هر حال از شما به خاطر تذکرتان در باب امکان جعلی بودن این نامه تشکر می کنم.                                         در پایان به این نکته اشاره می‌کنم که درج متن زیر در تارنوشت کوکب هدایت در درجه اول به علت بار محتوایی آن بوده است.

اگر از یک گوهر با ارزشی حراست و حفاظت بشود تنها کسانی که از این امر ناراحت شده و به فریاد می‌آیند  همان کسانی هستند که نظر سوئی به آن گوهر دارند.

 

با عرض پوزش ظاهرا این نوشته از طرف چارلی چاپلین به دخترش نیست و صرفا زائیده تخیلات آقای فرج الله صبا ست .  اما همان گونه در مقدمه‌ی این نوشته ذکر شد انتشار این نوشته در درجه اول به علت بار محتوای آن بوده است و نه صرفا انتساب آن به چارلی چاپلین.

به هر حال بدین وسیله از کلیه خوانندگان گرامی به خاطر این اشتباه طلب پوزش دارم.

منبع:http://www.chn.ir/news/?section=4&id=1654

 

نامه ای که مثلا چارلی چاپلین به دخترش‏ نوشت
 

دخترم، هیچ کس و هیچ چیز را در این جهان ‏نمی توان یافت که شایسته آن باشد که ‏دختری ناخن پای خود را به خاطر آن عریان ‏کند..... برهنگی ، بیماری عصر ماست.‏

چارلی چاپلین charlie chaplin  charliechaplin


جرالدین دخترم، از تو دورم، ولی یک لحظه ‏تصویر تو از دیدگانم دور نمی شود. اما تو ‏کجایی؟ در پاریس روی صحنه ی تئاتر پر شکوه ‏شانزه لیزه... این را می دانم و چنان است که ‏در این سکوت شبانگاهی، آهنگ قدمهایت را ‏می شنوم. شنیده ام نقش تو در این نمایش ‏پر شکوه، نقش آن دختر زیبای حاکمی است که ‏اسیر خان تاتار شده است! ‏

جرالدین، در نقش ستاره باش اما اگر فریاد ‏تحسین آمیز تماشاگران و عطر مستی آور ‏گلهایی که برایت فرستاده اند تو را فرصت ‏هوشیاری داد، بنشین و نامه ام را بخوان... ‏من پدر تو هستم. امروز نوبت توست که ‏هنرنمایی کنی و به اوج افتخار برسی. امروز ‏نوبت توست که صدای کف زدنهای تماشاگران ‏تو را به آسمانها ببرد. به آسمانها برو ولی ‏گاهی هم روی زمین بیا و زندگی مردم را ‏تماشا کن. زندگی آنان که با شکم گرسنه، در ‏حالی که پاهایشان از بینوایی می لرزد و ‏هنرنمایی می کند. من خود یکی از ایشان ‏بودم. ‏

 

چاپلین، جرالدین دخترم، دنیایی که تو در آن ‏زندگی می کنی دنیای هنرپیشگی و موسیقی ‏است. نیمه شب آن هنگام که از سالن ‏پرشکوه تئاتر بیرون می آیی، آن ستایشگران ‏ثروتمند را فراموش کن. ولی حال آن راننده ‏تاکسی را که تو را به منزل می رساند بپرس. ‏حال زنش را بپرس و اگر آبستن بود و پولی ‏برای خرید لباس بچه نداشت، مبلغی پنهانی ‏در جیبش بگذار..... ‏

چارلی چاپلین charlie chaplin   charliechaplin

دخترم جرالدین، گاه و بی گاه با مترو و ‏اتوبوس شهر بگرد. مردم را نگاه کن. زنان ‏بیوه و یتیم را بشناس و دست کم روزی یک ‏بار بگو: *من هم از آنها هستم.* تو واقعا یکی ‏از آنها هستی.

هنر قبل از آنکه دو بال دور ‏پرواز به انسان بدهد، اغلب دو پای او را می ‏شکند. وقتی به مرحله ای رسیدی که خود را ‏برتر از تماشاگران خویش بدانی، همان لحظه ‏تئاتر را ترک کن و با تاکسی خود را به حومه ی ‏پاریس برسان. من آنجا را خوب می شناسم. ‏آنجا بازیگران مانند خویش را خواهی دید که ‏از قرنها پیش زیباتر از تو، چالاکتر از تو و ‏مغرورتر از تو هنرنمایی می‌کنند. اما در آنجا از ‏نور خیره کننده ی نورافکن های تئاتر شانزه ‏لیزه خبری نیست. نورافکن کولی ها تنها نور ‏ماه است. نگاه کن، آیا بهتر از تو هنرنمایی نمی ‏کنند؟ اعتراف کن. دخترم... همیشه کسی ‏هست که بهتر از تو هنرنمایی کند و این را ‏بدان که هرگز در خانواده ی چارلی چاپلین ‏کسی آنقدر گستاخ نبوده که یک کالسکه ران ‏یا یک گدای کنار رود سن یا کولی هنرمند ‏حومه پاریس را ناسزایی بگوید....... ‏

دخترم، جرالدین، چکی سفید برای تو ‏فرستاده ام که هر چه دلت می خواهد بگیری ‏و خرج کنی. ولی هر وقت خواستی دو فرانک ‏خرج کنی، با خود بگو سومین فرانک از آن من ‏نیست. این مال یک فرد فقیر گمنام می باشد ‏که امشب به یک فرانک احتیاج دارد. جستجو ‏لازم نیست. این نیازمندان گمنام را اگر ‏بخواهی همه جا خواهی یافت. اگر از پول و ‏سکه برای تو حرف میزنم برای آن است که از ‏نیروی فریب و افسوس پول، این فرزند ‏شیطان، خوب آگاهم....... ‏


من زمانی دراز در سیرک زیسته ام و همیشه ‏و هر لحظه برای بندبازان بر روی ریسمانی ‏بس نازک و لرزنده نگران بوده ام. اما دخترم ‏این حقیقت را بگویم که مردم بر روی زمین ‏استوار و گسترده، بیشتر از بندبازان ریسمان ‏نااستوار سقوط می کنند. ‏

چارلی چاپلین  charlie chaplin

دخترم، جرالدین، پدرت با تو حرف می‌زند. ‏شاید شبی درخشش گرانبهاترین الماس این ‏جهان تو را فریب دهد. آن شب است که این ‏الماس، آن ریسمان نااستوار زیر پای تو ‏خواهد بود و سقوط تو حتمی است.... روزی که ‏چهره ی زیبای یک اشراف زاده ی بی بند و بار ‏تو را بفریبد، آن روز است که بندبازی ناشی ‏خواهی بود. بندبازان ناشی همیشه سقوط می ‏کنند. ‏

از این رو دل به زر و زیور مبند. بزگترین ‏الماس این جهان آفتاب است که خوشبختانه ‏بر گردن همه می درخشد.... اما اگر روزی دل ‏به مردی آفتاب گونه بستی، با او یکدل باش و ‏به راستی او را دوست بدار و معنی این را ‏وظیفه ی خود در قبال این موضوع بدان. به ‏مادرت گفته ام که در این خصوص برای تو ‏نامه ای بنویسد. او بهتر از من معنی عشق را ‏می داند. او برای تعریف معنی عشق، که معنی ‏آن یکدلی است شایسته تر از من است...... ‏

دخترم، هیچ کس و هیچ چیز را در این جهان ‏نمی توان یافت که شایسته آن باشد که ‏دختری ناخن پای خود را به خاطر آن عریان ‏کند..... برهنگی بیماری عصر ماست. به گمان ‏من تن تو باید مال کسی باشد که روحش را ‏برای تو عریان کرده است.

دخترم جرالدین، برای تو حرف بسیار دارم ‏ولی به موقع دیگری می گذارم و با این پیام ‏نامه ام را پایان می بخشم: ‏
انسان باش، پاکدل و یکدل؛ زیرا که گرسنه ‏بودن، صدقه گرفتن و در فقر مردن، هزار بار ‏قابل تحمل تر از پست و بی عاطفه بودن ‏است.‏

 

 



 نوشته شده توسط محمد صادق نجفی در چهارشنبه 86/12/1 و ساعت 6:0 عصر | نظرات دیگران()

عزت شاهی

کتاب خاطرات عزت شاهی مبارز قبل از انقلاب اسلامی

کتاب فوق به گونه ای جذاب و گیرا تدوین شده و فضای سالهای مبارزه را به خوبی برای خواننده ترسیم می کند.

نکته‌ی مهمی که این کتاب را از چهار چوب یک کتاب خاطره صرف خارج نموده در این است که با مطالعه این کتاب علاوه بر سیر داستانی آن شناخت نسبتا خوبی از جریانات قبل و بعد از انقلاب در خواننده ایجاد میکند.

به گفته آقای عزت مطهری در جریان دیداری که حضرت آیت الله خامنه ای با ایشان داشتند مقام معظم رهبری از این کتاب بسیار تقدیر کرده و این کتاب را به شهر  تشبیه نموده اند که اکنون از زیر آورا بیرون آمده و مردم متوجه شوند که در این جا هم شهری بوده. نکته دیگری که رهبر انقلاب اسلامی به آن اشاره داشته اند رویکرد صادقانه آقای عزت مطهری(شاهی) در بیان خاطرات ایشان بوده است.

ایشان در این دیدار تاکید کرده اند که کتب زیادی به دست من ‏میرسد اما به دلیل مشغله وقت مطالعه همه آن‌ها را ندارم .‏
کتبی هست که با چاپ های خوبی چاپ شده اما مطلب قابل توجهی ‏ندارد، اما من علاوه بر مطالعه کامل این کتاب بخش‌هایی از آن را چند ‏مرتبه مطالع کرده ام .

(نقل به مضمون از گفتار آقای عزت مطهری از ‏نظرات مقام معظم رهبری در مورد کتاب خاطرات عزت شاهی)‏

 عزت شاهی در زندان

بخشی  از کتاب که در پشت جلد درج شده

...اتاق شماره 22 کمی شیب داشت و کف آن خیس بود . مرا که لخت مادرزاد بودم کف اتاق نشاندند و گفتند: بنویس . من دو زانو نشستم و با یک دستم ستر عورت کردم و با دست دیگرم خودکار را گرفته بودم . از زور سرما دندانهایم به هم می سایید . از دماغ و دهانم بخار بلند می شد . دست و بدنم می لرزید. نمی توانستم چیزی بنویسم . سرما در بدنم رسوخ کرده به مغز استخوانم رسیده بود. با لرز و بریده بریده گفتم: نمی توانم بنویسم...

آخرین چاپ(تا جایی که من اطلاع دارم) این کتاب چاپ پنجم آن است که با تیراژ ???? عدد توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است .

لازم به یادآوری است  که با توجه به نسخ متعددی که از خاطرات آقای عزت شاهی به چاپ رسیده تنها نسخه انتشارات سوره مهر مورد تایید ایشان می‌باشد.

آقای عزت مطهری (عزت شاهی)


 نوشته شده توسط محمد صادق نجفی در دوشنبه 86/11/15 و ساعت 6:0 عصر | نظرات دیگران()
   1   2      >
 لیست کل یادداشت های این وبلاگ
رمی جمرات در کنفرانس خبری
فقر نیرو در جبهه دوم خرداد
[عناوین آرشیوشده]

بالا

کوکب هدایت: در بلاگفا** رجا نیوز پایگاه اطلاع رسانی رجا نیوز

بالا